söndag 16 september 2012

Vecka 37

Den här veckan har det verkligen varit växlande väder. Allt från strålande sol och över 20 grader, till hällande regn och resterna av en orkan som drog förbi. Det är inte lätt att klä sig på morgonen...

Vi har jobbat vidare med Forntidsboken, där vi har ritat och skrivit om djuren i havet och början till liv på land. I matematik jobbar ettorna med pengar och treorna med talsorter. I svenska jobbar ettorna vidare med bokstavsarbete och treorna lär sig vad substantiv är.

I onsdags, på utedagen, gick vi till Storträsk för att titta till bäverhyddan. Fast vi smög och var knäpptysta såg vi tyvärr ingen bäver. Men hyddan hade växt lite till sedan sist och vi såg spår av en avgnagd trädstam. Det är så roligt att följa bäverns arbete under året.





I torsdags kom Astrid och lagade lunch åt oss. Hon bjöd på underbar god köttfärssoppa, fläskpannkaka och himmelska hemmagjorda pannkakor med blåbärssylt. Gissa om vi åt!

I fredags fick vi långväga besök. Det var goda vänner till Joar och Mattis som kom ända från Nya Zeeland. De visade bilder och berättade om landet, vilket var spännande att höra om. Vi hade förberett oss innan med frågor.

Återigen en händelserik vecka!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar