lördag 18 maj 2013

Vecka 20

Återigen en intensiv vecka och den här veckan har vi bara tillbringat två dagar i klassrummet, övriga lektionstillfällen tillbringades på Ljusterö eller i simhallen.

I onsdags hade vi en gemensam F-9 dag på Ljusterö skola, där eleverna gick runt till sju olika stationer och arbetade med olika ämnen. Eleverna var indelade i grupper som var blandade i olika åldrar, och förutom uppdraget på varje station så var ett av dagens mål samarbetet i gruppen. Gruppledaren (elev från åk 9) skulle leda, hjälpa och stötta sin grupp genom dagen.

Hinderbana: eleverna skulle tänka ut, planera och bygga hinder till en hinderbana. Det här blev ett spindelnät att ta sig igenom.

Tälja: här skulle eleverna tälja fantasifulla krokar som ska hängas upp i skolan att hänga kläder på, samt tälja klangpinnar till musiken.



Tipspromenad: en frågerunda om djur och natur.

Väderstation: den här väderstationen är skänkt till skolan från Husarö och skall rengöras, målas och fixas i ordning för att kunna användas igen. 

Lerfåglar: eleverna gjorde fåglar i lera.

Träd: här tittade eleverna på olika träd i närheten, försökte känna igen olika löv och pratade om trädens betydelse.

Knopar: på den sjunde stationen fick eleverna lära sig göra olika knopar som t ex råbandsknop, pålstek och halvslag... men eftersom fotografen (läs fröken) också fick lära sig och tyckte det var väldigt roligt så glömde hon helt att fotografera...

Det var en bra dag i det vackra vädret med mycket gott samarbete!


I fredags åkte vi till Tibblebadet för simträning. Simfröken var Karin (Rasmus mamma), som  t o m tävlat i livräddning och vunnit silver i VM en gång i tiden!!! Hon var fantastisk med eleverna, som helt slappnade av och lärde sig massor under dagen.



Besök av en nyfiken pappa!



Trevlig helg!






2 kommentarer: