fredag 20 september 2013

Vecka 38

Så kom då hösten till slut. Från en dag till en annan växlade vädret totalt och plötsligt är det regnigt, ruggigt och kvällar och morgnar mörka. Dags att börja tända ljus!

Den här veckan har vi jobbat vidare med "våra" träd och med myror. I tisdags gick vi ut i skogen för att titta till träden och skriva en ny trädrapport. Det hade inte hänt så mycket sedan sist, några fler gula och bruna löv, något enstaka löv som har fallit, lite gulare/rödare/brunare nyanser i naturen var det vi
upptäckte.

fruktpaus



Tyvärr hade vi otur och gav oss ut en regnig dag, vilket betydde att de var få myror att titta på i stacken.  Inte mycket liv och rörelse alls! De få myror som ändå var ute och arbetade blev i alla fall till en början förvånade över våra små matsmulor vi erbjöd dem men kom sedan igång med att bära runt maten. Att titta på myror som sprutar myrsyra får vi göra vid ett annat mindre regnigt tillfälle.



Vi gjorde även ett snabbt besök ner till bäverhyddan för att titta till den och se om något hänt sedan sist.



Vi har haft musiksamling. Vi lyssnade på musik och försökte höra vilka olika slags instrument vi kunde urskilja. Sedan provade vi olika instrument och gjorde egen musik.




Vi har även jobbat med geografi och kartan.




Trevlig Helg!



1 kommentar:

  1. Tänk att ni har möjlighet att besöka bäverhyddan! Så spännande!
    Jag ska få möjlighet att få hälsa på er på tisdag! Ska bli kul att träffas!
    Hälsningar från Helena

    SvaraRadera