torsdag 26 september 2013

Vecka 39

Nä, fy vad kallt det har blivit! Från den underbara sensommarvärmen som höll i sig till för bara någon vecka sedan, till att skrapa is från bilrutan på morgonen... jag trodde nog att steget skulle vara längre...

Fram med höstgarderoben (som krympt igen...) och lika bra att ta mössa och vantar också på en gång!

Den här veckan har vi målat härliga höstblommor i underbara färger med vattenfärg. Uppgiften var att försöka blanda färger som man själv kände sig riktigt nöjd med. Det blev väldigt vackra bilder!



Vi har arbetat en hel del med matematik den här veckan och några elever har hunnit få en introduktion i NOMP. Det är ett spännande matteprogram som kan laddas ner på Ipad, Androidplatta, smartphone eller dator. Eleverna tränar på matematik på ett roligt sätt, tävlar mot sig själva och samlar poäng och medaljer. Varje elev får en egen inloggning där jag som lärare kan följa elevens aktivitet och framsteg. Jag kan ge läxor och uppdrag som eleven gör i skolan eller hemma. Det här är även ett bra sätt för föräldrar att följa barnets utveckling i matte. Om man har roligt när man arbetar med matte så ökar så klart motivationen och allt känns enklare!
 


Isabella räknar med pengar.

David jobbar med längd.

Joar jobbar med tallinjen.

Ha nu en riktigt trevlig helg och håll värmen!





Inga kommentarer:

Skicka en kommentar